A Károly sulisok lettek a Környezettudatos karácsony idei nyertesei

Az iskolások között a XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4.C osztálya nyerte a Városháza parkban kihirdetett idei Környezettudatos karácsony elnevezésű programban az iskolás korcsoport fődíját, az ovisoknál pedig a Rákosmenti Hétszínvirág Óvoda négy kiemelt csoportja lett a győztes.

Környezettudatos karácsonyfa Károly Róbert Általános Iskola 4. C

Idén mintegy 40 intézmény és több mint 120 gyerekcsoport vett rész a Szabad Tér Színház és a Főkert Zrt. pályázatán, amelynek keretében a budapesti óvodások és kisiskolások újrahasznosított anyagokból készítettek stilizált karácsonyfákat. A csapatmunkában készült alkotásokat köztéri installációk formájában állították ki a Városháza parkban november végén és egészen december 28-ig láthatók még az adventi vásár központjában – közölték a szervezők.

A gyerekcsoportokat az elmúlt négy hét folyamán több turnusban látták vendégül az adventi fesztivál és vásár hüttéjében interaktív bábelőadással és ajándékokkal, alkotásaikra pedig az Advent Budapesten Facebook oldalán lehetett szavazni. A két legtöbb szavazatot kapott fát készítő csoport a pályázat közönségdíját kapta meg, a szervezők pedig további nyolc kategóriában díjazta a legszebb fákat.

A közönségkedvenc idén 1100-nál is több szavazattal a IV. kerületi Viola Óvoda 6-os csoportja és a Ferencvárosi Liliom Óvoda Pillangó csoportja megosztva lett.

A kiosztott nyereményeket olyan fővárosi intézmény ajánlotta fel, mint a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a MAHART PassNave Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a Főkert Zrt.

Comments are closed.