A jégkorong új reménysége

Terbócs István, a Kovács Pál Gimnázium 11. évfolyamos diákja már most kitűnik a társai közül. No, nem annyira a termetével, sokkal inkább az eredményeivel. Ő ugyanis részese volt egy magyar világbajnoki sikernek. Persze, a jégkorongban ez egy kicsit másképpen néz ki, mint más sportágakban. A hokiban ugyanis divíziós szintek vannak, és a csapatoknak ezen belül kell sikereket elérni. A magyar U18-as jégkorong-válogatott tavaly áprilisban Székesfehérváron, a Division I/B osztályban bizonyult a legjobbnak, legyőzve az ukránokat, a lengyeleket, a japánokat, az osztrákokat és a szlovéneket.

Terbócs István (középen)/Forrás: Terbócs István

Terbócs István (középen)/Forrás: Terbócs István

– Sajnos a tornán csak két meccsen játszhattam, a többit sérülés miatt kénytelen voltam kihagyni – mondta István. – De legalább a torna első gólja a szlovének ellen a nevemhez fűződik.
Terbócs István a MAC játékosa, a csapatával az osztrák juniorligában (EBYSL-ben) szerepel, ahol idén bronzérmes és 41 találattal gólkirály volt. Nem csoda, hogy más klubokban is felfigyeltek rá. Jelenleg az Újpest felnőttcsapata csábítja. Ezen pedig az sem változtathat, hogy a tavaly decemberi dunaújvárosi U20-as vébé már nem úgy sikerült, ahogy azt sokan várták. A magyar csapat ugyanis Istvánostul kiesett a Division I/B osztályból.
– Ott semmi sem jött össze és nem is játszottunk jól – mondta a rákospalotai diák. – A következő szezonban egyetlen célunk lehet, hogy kiharcoljuk a feljutást a Division II/A osztályból.
Jövőre nagy feladatok várnak majd rá, nemcsak a jégen, hanem az iskolában is, ahol érettségizni fog. S ha a lendülete kitart, akkor meg sem áll majd a nagyválogatottságig és a Testnevelési Egyetemig.

Comments are closed.