A diótörő csodálatos mesevilága

Csajkovszkij ikonikus dallamaira A Diótörő karácsonyi történetében repít az Ékszer Balettiskola. 

A nagy múltra visszatekintő tánciskola 30 éve van jelen a kultúra színpadán. A növendékek közül sokan kerületiek, a tavalyi furcsa tanévük lezárásaként a közelmúltban „A Diótörő” mesebalettet adták elő. 

– Felemelő és megható volt látni, hogy egy ilyen nehézségekkel teli év után, milyen felszabadult és gyönyörű előadást vittek színre a tanítványok – mondta Renge Györgyi, az Ékszer Balettiskola művészeti igazgatója.

A tánciskolában a mozgás szeretetére, a kitartásra, az együttműködésre és önbizalomra nevelik a gyerekeket a balettmesterek. Jelenleg városszerte több tagozaton 4 éves kortól évek óta sikeresen folyik a balett, a jazz és a step tánc oktatása szakképzett táncpedagógusok és balett művészek közreműködésével. Érdekesség, hogy pár éve már az anyukák számára is szerveznek táncfoglalkozást, sőt az „anyabalett” résztvevői is szerepeltek a darabban.

A diótörő csodálatos mese világát az Ékszer Balett művészei előadásában a téli szünetben minden nap 16 órától elérhető online. Részletek: ekszerbalett.eu.

 

Comments are closed.