A BKV megtérítteti a metrókocsik kárát az orosz gyártó céggel

A BKV Zrt. teljes egészében megtérítteti az M3-as metró kocsijaival kapcsolatos károkat az orosz gyártóval, a Metrowagonmash Rt.-vel.

A BKV közleményében azt írta, hogy szakembereik már tavaly december első napjaiban észlelték az M3-as metró kocsijainak meghibásodását és intézkedtek. Levelekben szólították fel a Metrowagonmash Rt.-t a hibaelhárítás azonnali elkezdésére, egyben bejelentették, hogy a térítésmentes javítás követelése mellett a szerződés szerinti kárátalány megfizetésére vonatkozó igényüket is érvényesíteni fogják. Az érintett szerelvényt garanciális javításra kivonták a forgalomból.

A BKV Zrt. megerősítette, a szerződésben, illetve törvényekben meghatározott minden jogával élni fog azért, hogy a kár teljesen megtérüljön. Jelenleg is perben állnak a Metrowagonmash Rt.-vel. A keresetet még a múlt év elején benyújtották, és szükség esetén újabb jogi lépéseket tesznek.

A BKV szakemberei naponta ellenőrzik a járműveket a forgalomba adás előtt. A rendelkezésre álló szerelvényekkel biztonságosan fenntartható az M3-as vonal zavartalan forgalma.

Comments are closed.