A balesetek fő okai

Míg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendszeresen nyilvánosságra hozott adatai szerint a gyorshajtás a legtöbb baleset okozója, a hazai biztosítók statisztikái mást mutatnak.

A különbség valószínűleg abban rejlik, hogy az ORFK az összes gépjárműtípust és a személyi sérüléssel járó baleseteket vizsgálva állapítja meg időről időre a statisztikát, ezzel szemben a biztosítók a személygépjárművekre vetítve és annak sérüléseit is beleértve közölte az adatokat.

Elsőbbség/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Elsőbbség/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A vezess.hu autós magazinnak 3, összesen 700-800 ezres autóállománnyal rendelkező hazai biztosító nevezte meg a kárbejelentések alapján a náluk leggyakrabban előforduló baleseti okokat, amelyek közé a sebességhatárok túllépése nem tartozott bele, az elsőbbség meg nem adása és a nem megfelelő követési távolság viszont igen. Ez azért is érdekes, mert a rendőrség kommunikációjának fókuszában a gyorshajtás és azt lefülelő traffipax áll, amikor a közlekedési kultúra javításáról beszélnek. További részletek az Életképek 22. számában olvashatók.

 

Comments are closed.