4,5 millió forintos támogatás

Fontos, a munkájukhoz nélkülözhetetlen eszközöket kaptak a rendőrök az önkormányzattól. A 4,5 millió forintos támogatást február 9-én Cserdiné Németh Angéla polgármester és dr. Filipsz Andrea jegyző adta át dr. Balogh Róbert rendőr alezredesnek, a kerület rendőrkapitányának.

Fotó: XVMÉDIA. Vargosz

– A költségvetési lehetőségeinkhez képest igyekszünk minden évben támogatni a rendőröket és a tűzoltókat – mondta a polgármester. – Ahhoz, hogy a kerületi kapitányság úgy működjön, ahogy mi szeretnénk, szükség van az önkormányzat segítségére is. Ilyen ez a mostani adomány, amely még a 2020-as költségvetésünkből valósulhatott meg, és ilyen segítség volt, hogy az elmúlt évben két alkalommal, március 15-én és október 23-án is tíz-tíz rendőrt tudtunk jutalomban részesíteni. Ez utóbbi támogatást tavaly egy rendkívüli esetben is biztosítottuk: a novemberi, Pázmány Péter utcai tűzesetben résztvevő, és ott egy gyermek életét megmentő két rendőrt külön is elismerésben részesítettük.

Az önkormányzat hosszú évek óta támogatja már a rendőröket. Két éve egy személyautót, illetve számítógépeket vásároltak nekik, most pedig irodai eszközökkel látták el a kapitányságot. A 4,5 millió forintos adományban 8 nagy teljesítményű, USB-s internetlehetőséggel ellátott laptop, 2 iratmegsemmisítő, 8 érintés nélküli kézfertőtlenítő-adagoló, 1 nagy teljesítményű fényképezőgép, 4 légalkoholmérő és 2 mobilnyomtató is helyet kapott.

– Az önkormányzat évek óta jelentős támogatást nyújt nekünk – tette hozzá a kerületi rendőrkapitány. – Ebben az évben is olyan eszközöket kaptunk, amelyek segítik a munkánkat.

 

Comments are closed.