180 milliós zöldfejlesztés

Bár még nincs az idei évre elfogadott költségvetése kerületünknek, az előzetes kalkulációk szerint 2021-ben mintegy 180 millió forint értékben bízza meg az önkormányzat a Répszolg Kft.-t kerületfejlesztési feladatok elvégzésével.

Az előretervezett munkák között van a Liwa-malom állagmegóvása, a közösségi kertek, valamint a Répszolg kezelésében lévő faiskola fenntartása, fejlesztése.

A környezetszépítési, környezetvédelmi feladatok között találunk faültetést, fapótlást, és folytatódik majd ebben az évben is a lakossági komposztláda és esővízgyűjtő program.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Kistérfejlesztésre 10 millió forintot szán 2021-ben a helyhatóság, a fejlesztendő területet egyelőre nem nevesítették. Nagyobb tétel még a kerületi játszóterek korszerűsítése, amire 20 millió forintot költ idén az önkormányzat.

Az önerős járdafelújítási programra jut majd 60 millió, ez a tavalyról áthúzódó 80 millióval együtt már jelentős mennyiségű járda felújítását teszi lehetővé – tudtuk meg dr. Jankura Tamástól, a Répszolg ügyvezetőjétől. Ezenfelül a parkok, terek, lakótelepek járdáinak megújítására, javítására további 30 millió forint áll majd rendelkezésre.

Ezeken kívül Rákospalotán, a Kossuth-szobor háta mögötti romos épület elbontása is szerepel a tervezett feladatok sorában.

 

Comments are closed.