Szombaton délelőtt hatástalanítják a Rákospalota-Újpesten talált bombát

Mint arról korábban beszámoltunk, II. világháborús bombát találtak a vágányfelújítási munkák során Rákospalota-Újpest vasútállomáson. A hatóság tájékoztatása szerint a robbanószerkezetet 13-án, szombaton 9 és 13 óra között hatástalanítják és szállítják el. Addig továbbra is közlekednek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vonalon – közölte a Mávinform.

Várhatóan szombaton 9-től 11 óráig még áthaladhatnak a vonatok Rákospalota-Újpest állomáson, de nem állhatnak meg. 11 órától a bomba eltávolításáig, előreláthatóan 13 óráig szünetel majd a vonatforgalom is. Ekkor pótlóbuszok szállítják az utasokat Dunakeszi és Rákosrendező, valamint a veresegyházi vonal esetében meghosszabbítják a jelenleg is közlekedő pótlóbuszok útját Rákosrendező és Veresegyház között. Ez utóbbi vonal Rákospalota-Újpest és Veresegyház közötti szakaszán pályakarbantartás miatt járnak pótlóbuszok – áll a közleményben.

Az intézkedési terv és a pótlóbuszok közlekedési rendjének elkészítése folyamatban van; elkészülte után a vasúttársaság azonnal közli az utasokkal a hírt a honlapján, illetve a közösségi oldalán – ígérik.