A minisztérium megírta, mit szabad és mit nem szabad árusítani az iskolai büfékben

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről – közölte a tárca.

A minisztérium a levelében az egyenként felsorolt termékek mellett tartalmazza az egészségtelen termékek árusításának jogkövetkezményeit is. A jogszabályokat mindenkinek be kell tartania, a túlcukrozott, mesterséges adalékanyagokat tartalmazó, a gyerekek fejlődését, egészséges növekedését hátrányosan befolyásoló termékek nem árusíthatók.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ajánlása szerint ajánlott többek között a:

  • sovány hús
  • tej
  • szeletelhető kemény, félkemény sajtok a szendvicsekben
  • kenyérből, zsemlékből, kiflikből elsősorban a teljes kiőrlésű
  • friss gyümölcsök
  • 100 százalékos gyümölcslé vagy zöldséglé

büfék kínálatában.

Pin It